Путін на спільній прес-конференції з Курцем не захотів говорити про Донбас

Путін на спільній прес-конференції з Курцем не захотів говорити про Донбас

Укрінформ
Росія несе відповідальність за знаходження політичного врегулювання конфлікту на Сході України.

Про це заявив федеральний канцлер Австрії Себастьян Курц під час спільної прес-конференції з президентом РФ у Санкт-Петербурзі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я тут не лише як федеральний канцлер Австрії, а і як головуючий в Раді ЄС. Окрім двосторонніх відносин, говорили ми і про відносини між ЄС та Росією, а також про складні питання, як наприклад, Україна та Сирія. Росія, на мою думку, як велика країна, "наддержава", має велику відповідальність знайти політичне вирішення, як в Україні, так і в Сирії", - сказав він.

Щодо Сирії, то канцлер підтримав тезу про необхідність виведення усіх іноземних військ з Сирії, "особливо іранських».

Читайте також: Курц заявив, що Австрія підтримує "Північний потік-2", але є питання

Говорячи про Донбас, він висловив сподівання, що в рамках Мінських домовленостей вдасться розрядити ситуацію та знайти політичне рішення конфлікту на Сході України.

При цьому, як вважає Курц, "не лише в Австрії, а й в усьому ЄС" є бажання на краще співробітництво з РФ. "Я впевнений, що мирне співіснування як для РФ, так і ЄС може бути лише, якщо. Ми будемо намагатися тримати відкритими канали для спілкування, щоб сприяти мирному вирішенню на континенті", - додав він.

Зі свого боку, Путін майже під час півгодинної спільної прес-конференцію не захотів говорити про врегулювання на Донбасі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-