Курц заявив, що Австрія підтримує

Курц заявив, що Австрія підтримує "Північний потік-2", але є питання

Укрінформ
Австрія підтримує подальшу реалізацію газопроводу "Північний потік-2" по дну Балтійського моря, хоча й вважає важливим збереження інтересів України як важливої транзитної держави

Про це заявив федеральний канцлер Австрії Себастьян Курц під час спільної прес-конференції з президентом РФ у Санкт-Петербурзі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"В ЄС є свої інтереси. І зараз Європейський Союз з повною відповідальністю підходить до цього питання. Я б хотів запевнити, що європейські держави, які задіяні в цьому проекті, вони підтримують цей проект і позитивно його бачать. Вони разом підтримують його. Хоча, звичайно є правові питання, які потрібно прояснити. Але для нас дуже важливо, щоб інтереси України як  важливої транзитної держави були продовжені", - заявив Курц, коментуючи питання, чи є ризик виходу європейських учасників "Північного потоку-2" через загрозу санкцій з боку США.

За його словами, є сильний інтерес Європи в стабільному постачанні газу та забезпечення енергетичної безпеки. І цьому плані важливу роль, вважає Курц, відіграють газопроводи.

"І ми як Республіка Австрія підтримуємо "Північний потік", хоча є деякі питання, які треба прояснити. І є питання України, яке треба прояснити", - додав він.

Читайте також: "Газпром" і австрійська OMV підписали угоду щодо обміну активами

Федеральний канцлер в цілому назвав хорошою півстолітню співпрацю у сфері енергетики між Росією та Австрією, між "Газпромом" та компанія OMV. За словами Курца, ця співпраця лише нарощується. "І це дає енергетичну безпеку не лише для Австрії, а й для Європи", - вважає він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-