"Газпром" і австрійська OMV підписали угоду щодо обміну активами

Укрінформ
Російський газовий монополіст "Газпром" і австрійська нафтогазова компанія OMV підписали основоположну угоду про продаж активів.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, документ був підписаний керівниками компаній за підсумками переговорів президента РФ Володимира Путіна і федерального канцлера Австрії Себастьяна Курца у Санкт-Петербурзі.

Зазначається, що раніше за підсумками переговорів у Відні у червні "Газпром" і OMV уклали угоду про продовження довгострокових контрактів з постачання газу до Австрії до 2040 року.

Як повідомляють російські ЗМІ, OMV і "Газпром" в грудні 2016 року досягли базової зобов'язуючої угоди з обміну активами. В результаті угоди "Газпром" отримає 38,5% в норвезькій "дочці" OMV - OMV (Norge) AS. Австрійська компанія, в свою чергу, отримає 24,98% в освоєнні ділянок під номерами 4 і 5 ачимовських покладів Уренгойського родовища в Сибірі.

Читайте також: Газпром оскаржив рішення суду у ціновому спорі з польською PGNiG

Влітку 2017 року компанії планували підписати документи про створення спільного підприємства в рамках обміну активами і почати процедуру узгодження з владою Норвегії.

Водночас, як повідомляло агентство "Рейтер", OMV задумалася над придбанням активів російського "Газпрому" після того, як Норвегія висловила невдоволення запланованим обміном активами компаній.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-