Луценко на комітеті ВР: НАБУ потрібен доступ до рахунків Дунаєва

Луценко на комітеті ВР: НАБУ потрібен доступ до рахунків Дунаєва

Укрінформ
Генпрокурор Юрій Луценко вважає, що з народного депутата Сергія Дунаєва треба зняти депутатську недоторканність, щоб дозволити НАБУ провести повне розслідування.

Про це Луценко сказав на засіданні Регламентного комітету, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Дунаєв подав недостовірні дані, після цього слідство має встановити, чи він це зробив умисно, чи він це зробив лише на якусь певну суму. Він також не показав 200 тисяч частки свої дружини, що він точно мав показати. і для цього не треба ніякого висновку НАЗК. Всі ми, держслужбовці зобов'язані показувати частку дружини у 200 тисяч і той, хто не показав, порушив закон", - наголосив Луценко.

За його словами, НАБУ має провести повне розслідування, і для того, щоб воно було повноцінним, треба мати доступ, зокрема, до банківських рахунків. Відтак НАБУ вимагає процедуру зняття депутатської недоторканності, щоб Дунаєв був відкритий для слідства, як і будь-який громадянин.

"Я не приніс вам ні арешту, ні затримання, ні обвинувального акту. Для того, щоб встановити обсяг порушень, слідство повинно мати повній обсяг даних, і для цього пропонується зняти депутатську недоторканність, і більше ні для чого", - наголосив Луценко.

Наразі нардепи пішли на перерву, після якої буде прийнято рішення щодо Дунаєва.

Читайте також: Дунаєв не зазначив у декларації відомості про усі свої фірми - Луценко

Як повідомлялося, Комітет Верховної Ради з питань регламенту та організації роботи парламенту розглядає подання Генеральної прокуратури про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Сергія Дунаєва.

27 вересня генеральний прокурор пропонував розгляд регламентним комітетом 3 жовтня подання ГПУ про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народних депутатів Олександра Вілкула, Сергія Дунаєва і Дмитра Колєснікова.

18 вересня Луценко повторно вніс до Верховної Ради подання на депутатів Вілкула, Дунаєва і Колєснікова, оскільки минулої сесії Регламентний комітет повернув Голові Верховної Ради Андрію Парубію ці подання.

Екс-голову Дніпропетровської ОДА Вілкула підозрюють у земельних махінаціях, Колєснікова - у зловживанні службовим становищем на посаді голови Агентства держмайна. Дунаєва ГПУ підозрює у декларуванні недостовірної інформації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-