Дунаєв не зазначив у декларації відомості про усі свої фірми - Луценко

Дунаєв не зазначив у декларації відомості про усі свої фірми - Луценко

Укрінформ
Генпрокурор Юрій Луценко зазначив, що, за даними НАБУ, народний депутат Сергій Дунаєв не надав у декларації відомості про усі свої фірми.

Про це Луценко заявив на засіданні Регламентного комітету, повідомляє кореспондент Укрінформу.

 "Моє подання грунтується на матеріалах Національного антикорупційного бюро. Справа є пілотною. Йдеться про різне трактування вимог чинного законодавства в процесі оформлення декларацій. Національне актикорупційне бюро наполягає на тому, що вони вбачають в цьому склад злочину", - сказав Луценко. 

Він зазначив, що народний депутат Дунаєв 30 жовтня 2016 року із застосуванням власного електронного цифрового підпису заповнив декларацію, яка від нього вимагалася за 2015 рік. 

"При цьому з порушенням вимог статті 46 закону, народний депутат Дунаєв надав недостовірні відомості в декларації особи, а саме не зазначив інформацію про всі корпоративні права, що належать членам його сім'ї, та юридичні особи кінцевих бенефіціарів і власником (контролером) яких він є. Говорячи простою мовою, йдеться про те, що нардеп Дунаєв вказав усі свої фірми, які йому належать як бенефіціару, але не вказав дочірні фірми, які належать всім материнським бізнес-структурам. Національне антикорупційне бюро вважає, що він мав обовязок вказувати всі фірми, не тільки первинні, а й ті, які засновувалися материнськими структурами", - зазначив Луценко. 

Читайте також: Луценко здивований, що комітет Ради почав з подання на Дунаєва

Як повідомлялося, Комітет Верховної Ради з питань регламенту та організації роботи парламенту розглядає подання Генеральної прокуратури про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Сергія Дунаєва. Згідно із порядком денним, інші подання ГПУ на притягнення до кримінальної відповідальності не планується розглядати.

 27 вересня генеральний прокурор прогнозував розгляд регламентним комітетом 3 жовтня подання ГПУ про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народних депутатів Олександра Вілкула, Сергія Дунаєва і Дмитра Колєснікова.

Екс-голову Дніпропетровської ОДА Вілкула підозрюють у земельних махінаціях, Колєснікова - у зловживанні службовим становищем на посаді голови Агентства держмайна. Дунаєва ГПУ підозрює у декларуванні недостовірної інформації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-