Луценко здивований, що комітет Ради почав з подання на Дунаєва

Луценко здивований, що комітет Ради почав з подання на Дунаєва

Укрінформ
Генпрокурор Юрій Луценко висловив здивування, чому було прийнято рішення розглядати подання Генпрокуратури на зняття недоторканності саме із Сергія Дунаєва.

Про це Луценко сказав на засіданні комітету, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Мене дивує випадковість рішення комітету щодо Дунаєва, бо я подавав три прізвища - Вілкула, Колєснікова і Дунаєва", - наголосив Луценко.

Він зауважив, що літера у прізвищі Дунаєва не йде першою, і не зрозуміло взагалі, як визначалось сьогоднішне рішення. Луценко заявив, що його це дещо насторожує, тому що "Дунаєв був третім у моєму поданні". По нардепам Вілкулу і Колєснікову справа переноситься на останній день - понеділок, "у разі станеться щось..., наприклад хвороба, це знову зніме питання по розгляду у залі ВР". Крім того, Луценко повідомив, що в понеділок запланована координаційна рада у міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. Тому Луценко вважає, що сьогодні треба розглянути подання на всіх, чи принаймні на двох.

Комітет Верховної Ради з питань регламенту та організації роботи парламенту розглядає подання Генеральної прокуратури про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Сергія Дунаєва. Згідно із порядком денним, інші подання ГПУ на притягнення до кримінальної відповідальності не планується розглядати.

Читайте також: КВУ: десять потенційних кандидатів у Президенти не голосували за нову ЦВК

Як повідомлялося, 27 вересня генеральний прокурор прогнозував розгляд регламентним комітетом 3 жовтня подання ГПУ про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народних депутатів Олександра Вілкула, Сергія Дунаєва і Дмитра Колєснікова.

18 вересня Луценко повторно вніс до Верховної Ради подання на депутатів Вілкула, Дунаєва і Колєснікова, оскільки минулої сесії Регламентний комітет повернув Голові Верховної Ради Андрію Парубію ці подання.

Екс-голову Дніпропетровської ОДА Вілкула підозрюють у земельних махінаціях, Колєснікова - у зловживанні службовим становищем на посаді голови Агентства держмайна. Дунаєва ГПУ підозрює у декларуванні недостовірної інформації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-