США закликають Угорщину не використовувати НАТО у спорах з Україною

США закликають Угорщину не використовувати НАТО у спорах з Україною

Укрінформ
Посол Сполучених Штатів у НАТО Кей Бейлі Гатчісон повторила заклик до Угорщини припинити перешкоджати співпраці Альянсу з Україною.

Про це вона заявила під час телефонного брифінгу у Брюсселі, коментуючи проблеми у відносинах між Будапештом та Києвом через новий закон України про освіту, повідомляє "Голос Америки".

"Ми далі закликаємо Угорщину не використовувати двосторонні розбіжності всупереч зобов’язанням НАТО співпрацювати з Україною", - сказала посол.

Американські представники і раніше наголошували, що Будапешт не повинен зловживати становищем члена Північноатлантичного альянсу для вирішення спорів з іншими країнами.

Кей Бейлі Гатчісон підкреслила, що "для України, яка зазнає російської агресії на своїх кордонах, важливо, щоб ми допомагали їй усіма можливими способами, аби стримати російську агресію".

Посол також висловила сподівання, що Угорщина "окремо врегулює з Україною свої розбіжності стосовно закону про освіту, а тоді приєднається до нас у НАТО, щоб допомагати Україні усіма способами зберегти її суверенну територію і стабілізувати її демократію".

Читайте також: Клімкін дав МЗС Угорщини тиждень на відкликання свого консула з України

Як відомо, 28 вересня 2017 року набув чинності новий закон України про освіту. Його норма щодо державної мови освіти викликала критику в деяких колах в Україні і за кордоном, зокрема Угорщині.

Перехідні положення закону передбачають поступове збільшення кількості навчальних предметів, що вивчаються українською мовою. Будапешт побачив у цьому порушення прав угорської меншини. Київ ці звинувачення відкидає.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-