Рада хоче ухвалити заяву проти спроб повернути повноваження делегації РФ у ПАРЄ

Рада хоче ухвалити заяву проти спроб повернути повноваження делегації РФ у ПАРЄ

Укрінформ
Верховна Рада у вівторок, 2 жовтня, планує включити до порядку денного й ухвалити заяву проти спроб керівництва Парламентській Асамблеї Ради Європи повернути повноваження делегації Російської Федерації.

Порядок денний пленарного засідання опубліковано на сайті парламенту.

Згідно з проектом постанови "Про Заяву Верховної Ради України у зв'язку із ситуацією, що склалася в Парламентській Асамблеї Ради Європи" (№9098) ВР висловлює позицію проти самого факту зняття обмежувальних заходів стосовно постійної делегації РФ у ПАРЄ без виконання законних вимог Асамблеї, пов'язаних із порушенням Росією Статуту Ради Європи та добровільно взятих на себе у рамках членства в РЄ зобов'язань. 

Заплановано розгляд у другому читанні урядового законопроекту №7537 «Про внесення зміни до статті 1 Закону України "Про оздоровлення та відпочинок дітей" щодо визнання дітей журналістів, які загинули або яким встановлено інвалідність 1 групи у зв'язку з виконанням професійних обов'язків, дітьми, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки», а також законопроекту №3833 «Про внесення змін до Закону України "Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні" (щодо надання притулку бездомним особам)».

Запланований розгляд законопроекту «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо правового статусу іноземців та осіб без громадянства, які брали участь у захисті територіальної цілісності та недоторканності України)» (№3433) та альтернативного йому проекту №3433-1, а також основний і альтернативний законопроекти, які стосуються реформування державних і комунальних друкованих ЗМІ (№№8441 і 8441-1 відповідно).

Повторно парламентарії мають розглянути проект закону «Про приватну детективну (розшукову) діяльність» (№3726) із пропозиціями Президента. Депутати ухвалили його 13 квітня 2018 року, проте 7 червня глава держави наклав на нього вето. При цьому зазначалося, що в законі сформовано перелік дозволених видів приватних детективних послуг без урахування вимог низки законодавчих актів України.

Читайте також: У Берліні розуміють позицію Києва, але не проти Росії в ПАРЄ – Ар’єв

Парламентарії також розглянуть зміни до Закону України "Про тимчасові заходи на період проведення антитерористичної операції", які стосуються особливостей оформлення документів, що посвідчують особу та підтверджують громадянство України (№4023а). 

Народні депутати планують розглянути низку проектів постанов про зміни в адміністративно-територіальному устрої Донецької, Луганської, Тернопільської та Полтавської областей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-