У Берліні розуміють позицію Києва, але не проти Росії в ПАРЄ – Ар’єв

У Берліні розуміють позицію Києва, але не проти Росії в ПАРЄ – Ар’єв

Укрінформ
Позиція української сторони стосовно ситуації в ПАРЄ знаходить розуміння в Берліні, але ФРН усе одно хоче бачити Росію в цьому органі.

Такий висновок зробив голова постійної делегації України в Парламентській Асамблеї Ради Європи Володимир Ар’єв, який зустрівся з німецькими колегами у Берліні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я зрозумів, принаймні, що позиція української сторони знаходить розуміння. Але до її врахування в тому обсязі, в якому хотіли би ми, ще далеко. Німецька сторона все ж хоче бачити російську делегацію в ПАРЄ", - сказав Ар’єв.

Він зауважив, що Німеччина хоче вести діалог з Росією. "Хоча, як я бачу, Росія до діалогу не готова", - сказав депутат.

За його словами, німецькі колеги вкотре запевнили, що в усіх питаннях щодо незалежності, територіальної цілісності України, статусу Криму, окупованого Донбасу, а також питань, які стосуються політичних в’язнів, Берлін продовжує підтримувати українську сторону.

Читайте також: Погрози РФ вийти з Ради Європи є шантажем Заходу - Кулеба

У Берліні Ар’єв працював три дні, провівши зустрічі з депутатами Бундестагу: головами комітетів з питань ЄС та з прав людини, керівниками делегації в ПАРЄ від ХДС та соціал-демократів, заступником керівника фракції ХДС, речником ХДС з питань зовнішньої політики, а також з новопризначеним уповноваженим МЗС ФРН з питань Східної Європи, Кавказу та Центральної Азії та керівником робочого штабу з питань Ради Європи, з віце-радником канцлера з міжнародних питань тощо.

Фото на першій сторінці: hromadske.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-