Погрози РФ вийти з Ради Європи є шантажем Заходу - Кулеба

Погрози РФ вийти з Ради Європи є шантажем Заходу - Кулеба

Укрінформ
Представник України при Раді Європи Дмитро Кулеба вважає, що погрози Росії вийти з цієї організації є шантажем Заходу.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

Кулеба наголосив, що ще тиждень тому Москва заявляла про неактуальність виходу з Ради Європи, а вже за 7 днів її позиція змінилася.

"Ось яка буває еквілібристика, коли відчуваєш, що щось пішло трохи не так і треба негайно вкинути в простір "страшилку", щоб схилити людей ухвалити потрібне тобі рішення", - написав дипломат.

Він пояснив, що Росія шантажує Раду Європи, погрожуючи своїм виходом, оскільки "здорові сили у Раді Європи" не готові йти на поступки Москві.

Як повідомлялося, спікер Ради Федерації Валентина Матвієнко на зустрічі з главою ПАРЄ Ліліан Морі Паск'є заявила, що у Росії назріває бажання вийти з Ради Європи.

Читайте також: Росія заявила, що може вийти з Ради Європи: “затягувати паузу безглуздо”

Російські дипломати були позбавлені ряду повноважень в Раді Європи у квітні 2014 року після незаконної анексії Криму Росією. У 2015 році ПАРЄ розширила обмеження. Тоді Росія заявила про неможливість роботи в подібних умовах і припинила брати участь у засіданнях.

У червні 2017 року Москва заявила, що має намір призупинити частину виплат до бюджету Ради Європи за 2017 рік доти, доки повноваження делегації в ПАРЄ не будуть поновлені в повному обсязі. У квітні цього року генсек Ради Європи Турбйорн Ягланд повідомив, що через несплату внесків на Росію можуть бути накладені санкції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-