Геращенко описала реакцію росіян на виступ Порошенка в ООН

Геращенко описала реакцію росіян на виступ Порошенка в ООН

Укрінформ
Україна сподівається на підтримку в ООН резолюції про порушення прав людини в окупованому Росією Криму вже найближчим часом.

Про це повідомила на своїй сторінці у Facebook перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко, яка бере участь у 73-й сесії Генеральної асамблеї ООН. 

"Президенту України зала аплодувала після виступу, що нечасто буває на пленарці Генасамблеї. І сподіваюся, цей виступ і вся величезна робота на полях Асамблеї наближають нас до вирішення питання щодо миротворців і збільшують кількість прихильників України, які вже в найближчі місяці підтримають резолюцію про порушення прав людини на окупованих територіях", - написала вона.

Геращенко нагадала, що ключовою темою виступу Порошенка в Генасамблеї ООН були наслідки російської агресії і окупації, захоплення Криму і Донбасу, екологічна катастрофа на окупованих територіях, мілітаризація Криму, порушення прав людини. "Особливий акцент і заклик - введення миротворчої місії з широким мандатом тимчасової міжнародної адміністрації під егідою ООН. Президент говорив про чергові провокації росіян в Азовському морі й незаконно збудований керченський міст", – додала вона.

При цьому Геращенко зазначила, що під час виступу Порошенка на сесії Генасамблеї ООН помітно нервувала російська делегація.

"Час від часу камери виводили на два великі екрани біля трибуни картинки сесійної зали, яка уважно слухала українського Президента. Й тільки одна делегація виділялася - росіяни. Їх представники закатували очі, кусали губи, смикалися і йорзали, й уважно конспектували. Ось останнє правильно. Нехай записують за українським Президентом, що ми й надалі будемо боротися за кожен сантиметр української землі, до повного відновлення територіальної цілісності", - написала вона.

Геращенко підкреслила, що Україна подаватиме у міжнародні суди на Росію. "Ми виступаємо за реформу ООН, де країна-член Радбезу безсоромно зловживає правом вето. Й з кожної міжнародної трибуни і на кожній зустрічі нагадуватимемо про всі злочини Росії", - заявила вона.

Читайте також: Порошенко на Генасамблеї ООН провів 25 зустрічей із главами іноземних делегацій

Як повідомляв Укрінформ, Порошенко 26 вересня під час виступу на 73-й сесії Генасамблеї ООН звернувся до Організації Об'єднаних Націй із закликом збільшити зусилля щодо дотримання прав людини в окупованому Росією Криму, й припинити страждання українців, насамперед, тих, що перебувають у російському полоні.

"Я закликаю країни-члени ООН докласти більше зусиль для того, щоб досягти поваги до прав людини в тимчасово окупованому Криму шляхом прийняття відповідної резолюції Генасамблеї ООН", - заявив Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-