Сіярто перед зустріччю з Клімкіним знову погрожував

Сіярто перед зустріччю з Клімкіним знову погрожував "дзеркальними заходами"

Укрінформ
Глава МЗС Угорщини Петер Сіярто перед початком переговорів зі своїм українським колегою Павлом Клімкіним пообіцяв дзеркальні заходи в разі вислання Києвом угорського консула через роздачу паспортів у Береговому Закарпатської області.

Про це повідомляється на сайті МЗС Угорщини.

"Якщо український уряд вирішить вислати угорського консула в Береговому, Угорщина негайно видворить українського консула, який працює в Угорщині", - сказав Сіярто.

За його словами, "все, що відбувалося в угорському консульстві в Береговому і в кожному угорському консульстві в Україні у зв'язку з наданням угорського громадянства, повністю узгоджується з угорським і міжнародним правом".

Також глава МЗС Угорщини розкритикував політику української влади щодо угорців.

У штаб-квартирі ООН вже розпочалася зустріч міністрів закордонних справ України та Угорщини Клімкіна та Сіярто.

Читайте також: Сіярто знову пригрозив "заходами" за видворення консула Угорщини з України

Як повідомлялося, 19 вересня Укрінформ опублікував відео, на якому зафіксовано момент видачі громадянам України в консульстві Угорщини в Береговому угорських паспортів.

Процедура супроводжувалася келихом шампанського на честь отримання другого громадянства та інструкціями - не повідомляти про отримання документів українській владі. При цьому громадяни України присягали на вірність Угорщині.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін наголосив, що консул Угорщини, який фігурує на відео з роздачею українцям угорських паспортів, не залишиться в Україні.

Читайте також: Здається, Києву вже досить слухати погрози Будапешта – час щось зробити

20 вересня міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто після скандалу з видачею в Береговому угорських паспортів закарпатським угорцям заявив про можливість у майбутньому заходів з боку Угорщини на сповільнення інтеграції України до ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-