Клімкін та Сіярто зустрілись у штаб-квартирі ООН

Клімкін та Сіярто зустрілись у штаб-квартирі ООН

Укрінформ
Міністри закордонних справ України та Угорщини Павло Клімкін і Петер Сіярто розпочали зустріч у штаб-квартирі ООН.

Про це повідомило у Twitter Представництво України в ООН.

"У штаб-квартирі ООН розпочалася зустріч міністрів закордонних справ України та Угорщини П.Клімкіна та П.Сіярто", - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, 19 вересня Укрінформ опублікував відео, на якому зафіксовано момент видачі громадянам України в консульстві Угорщини в Береговому угорських паспортів.

Процедура супроводжувалася келихом шампанського на честь отримання другого громадянства та інструкціями - не повідомляти про отримання документів українській владі. При цьому громадяни України присягали на вірність Угорщині.

Читайте також: Москаль назвав автора скандального відео з угорськими паспортами

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін наголосив, що консул Угорщини, який фігурує на відео з роздачею українцям угорських паспортів, не залишиться в Україні.

20 вересня міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто після скандалу з видачею в Береговому угорських паспортів закарпатським угорцям заявив про можливість у майбутньому заходів з боку Угорщини на сповільнення інтеграції України до ЄС.

Водночас голова МЗС Угорщини Петер Сіярто заявив, що його країна "заступиться за права кожного члена угорської громади на Закарпатті" та пригрозив "заходами" у разі видворення консула з України.

фото: Twitter

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-