В ООН не сприймають пропозицію Путіна про

В ООН не сприймають пропозицію Путіна про "бодігардів" на Донбасі - Геращенко

Укрінформ
Офіційне керівництво держав-членів ООН, з якими Президент Петро Порошенко зустрічався у кулуарах Генасамблеї, цілковито підтримують позицію Києва щодо миротворчої місії ООН на Донбасі.

Так прокоментувала хід переговорів у Нью-Йорку уповноважений Президента з мирного врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Крім офіційних зустрічей, Президент України мав дуже багато неофіційних розмов для того, щоб донести ключові позиції нашим партнерам, нашим друзям з кількох ключових питань", - зазначила представник Президента.

Насамперед, за її словами, це досягнення миру на Донбасі, безпекова і гуманітарна ситуація, порушення прав людини в Криму, введення миротворчої місії, звільнення заручників.

"Щодо миротворчої місії на Донбасі Президент наголосив на незмінності позиції України – це має бути широкий мандат миротворчої місії, тимчасова адміністрація, яка повинна проводити спостереження за демілітаризацією, роззброєнням цих тимчасово окупованих територій, взяти під контроль російсько-український кордон до передачі українським прикордонникам і, звичайно, готувати цю територію до виборів за умови демілітаризації і деокупації", - зазначила Геращенко.

Читайте також: Порошенко: Миротворці ООН - краще рішення для врегулювання на Донбасі

Вона наголосила, що партнери України повністю погоджуються з цим. "І наші партнери повністю погоджуються з цією логікою, вважаючи, що пропозиція РФ і Путіна про якусь місію по охороні місії - "бодігардів", які мають охороняти ОБСЄ, є неприйнятною", - підкреслила уповноважена Президента України.

Нагадаємо, в вівторок у Нью-Йорку почалися загальні дебати високого рівня 73-ї сесії Генасамблеї ООН за участю глав держав і урядів країн-членів Організації.

Фото: facebook/Iryna Gerashchenko

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-