Волкер пояснив Росії, чому

Волкер пояснив Росії, чому "вибори" на окупованому Донбасі неможливі

Укрінформ
Спецпредставник США з питань України Курт Волкер заявив, що Мінські угоди мають критично важливі аспекти, зокрема, згоду РФ з відновленням українського контролю на Донбасі.

Про це Волкер сказав в інтерв'ю Еху Москви.

“Пацієнт дуже навіть живий. Зокрема, це документ, згідно з яким Росія підтверджує, що Донбас є частиною України, і що вона згодна з відновленням українського контролю над цією територією", - сказав він.

Іншим важливим моментом, за словами Волкера, є те, що Мінські угоди – це основа, на якій Сполучені Штати і Європа, і Росія, і Україна об'єдналися, щоб заявити, що саме має бути реалізоване.

"Проблема з Мінськими угодами полягає в тому, що вони не реалізуються, і я вважаю, що в цьому полягає фундаментальна розбіжність: Росія наполягає на тому, що Україна повинна зробити кілька політичних кроків, таких як проведення виборів у місцеві органи влади або присвоєння особливого статусу території, перш ніж там буде забезпечена безпека і перш ніж Україна зможе знову отримати доступ до цієї території", - зазначив він.

З цією метою США спільно з Францією і Німеччиною запропонували ввести в регіон миротворчі сили під мандатом ООН.

Читайте також: Київ чекає від Кремля відмови від "виборів" на окупованому Донбасі — Геращенко

"Українська влада наполягає на тому, що має бути забезпечена безпека, і що вони повинні отримати доступ до цієї території, перш ніж вони зможуть організувати вибори, надати особливий статус, провести амністію тощо", - сказав Волкер, додавши, що тільки за забезпечення безпеки можна реалізувати ці політичні кроки, які, на його думку, є метою Росії.

Як повідомляв Укрінформ, 7 вересня бойовики на окупованих територіях Донецької та Луганської областей призначили на 11 листопада "вибори".

Згідно з рішенням так званих "парламентів" терористичних "ЛНР" і "ДНР", обиратимуть як ватажків, так і "депутатів".

Європейська служба зовнішньої діяльності 22 вересня заявила, що Оголошення про проведення «виборів» у так званих «ДНР» і «ЛНР» суперечить Мінським домовленостями.

У заяві підкреслюється необхідність уникнення всіх кроків, які заважали б імплементації Мінських домовленостей. В ЄС зазначили, що вони очікують, зокрема, що Росія застосує весь свій вплив на сепаратистів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-