Геращенко підтримує перенесення з Мінська переговорів про Донбас

Геращенко підтримує перенесення з Мінська переговорів про Донбас

Укрінформ
Перший заступник Голови ВР Ірина Геращенко заявила, що підтримує і давно виступає за перенесення переговорів щодо Донбасу з Мінська на інший майданчик, оскільки так званий нейтральний статус Білорусі "не витримує жодної критики".

Про це вона написала у понеділок у Facebook, коментуючи аналогічну заяву постійного представника України при ООН Володимира Єльченка про доцільність зміни мінського формату переговорів.

"Постпред України в ООН В. Єльченко заявив про необхідність перенесення мирних переговорів з Мінська на інший майданчик. Я підтримую цю позицію, й давно за це виступаю. Й вже неодноразово публічно висловлювала незгоду і обурення голосуваннями Білорусі в ООН з усіх питань, що стосуються України, окупованих Криму і Донбасу", - заявила Геращенко.

Читайте також: Питання Сенцова має стати однією з основних тем Генасамблеї ООН – Єльченко

За її словами, посилання на так званий нейтральний статус Білорусі "не витримує жодної критики", адже нейтральні країни ( як це показало і останнє голосування про включення в порядок денний 73 сесії Генасамблеї ООН питання про окупацію Криму і Донбасу) бодай утрималися і проголосували жовтою кнопкою, а Білорусь вчергове виступила одним фронтом з Росією. "Білорусь вчергове виступила одним фронтом з РФ і увійшла до ганебної «13», які проголосували проти, натиснувши червону кнопку. Це не нейтральна позиція. Це повне підігруванні Москві. І така позиція повністю суперечить статусу країни, яка є майданчиком мирних переговорів по врегулюванню ситуації на Донбасі", - наголосила Геращенко.

Вона зазначила що виступає за перенесення майданчика переговорів по Донбасу до дійсно нейтральної країни, "яка не підігруватиме Москві й не голосуватиме з Кремлем в унісон".

Перший віце-спікер також нагадала, що Білорусь, окрім відверто недружніх Україні голосувань, продемонструвала й гірші факти, серед яких - оголошення персонами нон-грата українських журналістів і митців, "в угоду Москві викрадення Павла Гриба і передача його ФСБ". "Все це ніяк не корегується з нейтральним статусом, навпаки, тхне.. координацією своїх дій з Кремлем", - сказала Геращенко.

Як повідомлялося, постійний представник України при ООН Володимир Єльченко в ефірі одного з телеканалів заявив про те, що треба переносити переговори по Донбасу із Мінська в якусь іншу столицю, бо делегація Білорусі при ООН "хронічно" голосує проти будь-яких ідей та пропозицій України, навіть які не стосується конфлікту з РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-