Питання Сенцова має стати однією з основних тем Генасамблеї ООН – Єльченко

Питання Сенцова має стати однією з основних тем Генасамблеї ООН – Єльченко

Укрінформ
Напередодні початку загальних дебатів 73-ї сесії Генасамблеї ООН Постійне представництво України при ООН звернулося із закликом до держав-членів Організації посилити тиск на Росію з метою звільнення Олега Сенцова та інших заручників Кремля.

Про це йдеться в листі Постійного представника України при ООН, надісланому керівникам іноземних місій при Організації, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"З наближенням зустрічей високого рівня 73-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН, я хотів би закликати Вашу Делегацію знову порушити питання Олега Сенцова й інших незаконно затриманих українських громадян у публічних заявах, а також під час можливих контактів з офіційними представниками Російської Федерації", - наголошується в листі за підписом Володимира Єльченка, текст якого агентство отримало у своє розпорядження.

Як прокоментував Укрінформу сам глава місії України при ООН, основна мета цього кроку спрямована на те, щоби "питання українських політичних заручників, яких незаконно утримує Росія, було одним із ключових тем для обговорення на Генасамблеї".

Читайте також: Москалькова стверджує, що Сенцов "почувається задовільно"

У червні цього року 38 держав, у тому числі Україна, надіслали колективного листа генсеку ООН Антоніо Гутеррешу із закликом надати сприяння у звільненні Олега Сенцова та інших українських бранців Кремля. "Ми знаємо, що він (Гутерреш – ред.) неодноразово порушував це питання під час контактів з російською стороною, і ми вдячні йому за таку позицію. Але цього недостатньо для звільнення українців, потрібно забезпечити послідовну підтримку держав-членів ООН з метою посилення тиску на Росію", - зауважив український дипломат.

Нагадаємо, Росія незаконно утримує понад 60 українських політв'язнів. Серед них – засуджений на 12 років за сфабрикованими звинуваченнями журналіст Укрінформу Роман Сущенко.

У травні цього року кримський режисер Олег Сенцов, який відбуває покарання в російській виправній колонії Лабитангі, виступив з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів та оголосив безстрокове голодування. Його акція триває вже понад 120 днів. Відповідно до останніх повідомлень, стан здоров'я Сенцова різко погіршився. Втім, російська сторона не зважає на заклик незаконно ув'язненого українця та продовжує свою репресивну політику.

фото: ООН

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-