Москалькова стверджує, що Сенцов

Москалькова стверджує, що Сенцов "почувається задовільно"

Укрінформ
Уповноважений з прав людини у РФ Тетяна Москалькова стверджує, що стан здоров'я незаконно засудженого у РФ українського режисера Олега Сенцова задовільний.

Про це вона заявила в понеділок журналістам в Саратові, повідомляє ТАСС.

"Я отримую щодня інформацію від уповноваженого з прав людини на Ямалі і керівництва ФСВП, він(Сенцов - ред.) почуває себе задовільно", - сказала вона.

Російський омбудсмен також заявила, що сподівається з колегою з України здійснити взаємні поїздки до заарештованого в Києві головреда агентства "РІА Новини Україна" Кирила Вишинського й українського активіста Володимира Балуха, незаконно засудженого у РФ.

"Я сподіваюся, що, можливо, у нас вийде взаємне моніторингове відвідування: я - Кирила Вишинського, а(український омбудсмен Людмила - ред.) Денісова - Балуха", - сказала Москалькова.

Вона зазначила, що її "турбує стан здоров'я Вишинського".

Як повідомляв Укрінформ, Олега Сенцова було незаконно засуджено у Росії у серпні 2015 року на 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у плануванні терактів в анексованому Криму. Провини він не визнає. 14 травня 2018 року режисер оголосив безстрокове голодування, вимагаючи звільнення всіх українських політв'язнів у Росії.

За словами адвоката Дмитра Дінзе, здоров'ю українця завдано непоправний збиток, Сенцову важко вставати з ліжка.

Наприкінці липня Європейський суд з прав людини закликав засудженого у Росії українського режисера Олега Сенцова припинити голодування і прийняти будь-яке лікування, яке поліпшить його стан. Одночасно суд вимагає від Росії невідкладно надати Сенцову необхідне лікування у медичній установі.

Читайте також: Лавров запевняє, що Сенцов під постійним контролем лікарів

З вимогою негайно звільнити Сенцова в останні місяці виступили численні діячі світової культури, а також політики й правозахисники. У США петиція на сайті Білого дому на підтримку українського режисера набрала понад 100 тисяч підписів. Це означає, що тепер, згідно з американським законодавством, документ буде направлено на розгляд профільного відомства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-