Лавров запевняє, що Сенцов під постійним контролем лікарів

Лавров запевняє, що Сенцов під постійним контролем лікарів

Укрінформ
Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив, що український режисер Олег Сенцов, який голодує більш як 100 днів у російській в'язниці, перебуває під постійним контролем лікарів.

З таким твердженням він виступив після переговорів з німецьким колегою Хайко Маасом і на прес-конференції в Берліні в п'ятницю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"До питання про Сенцова... ми неодноразово публічно інформували громадськість, у тому числі про стан його здоров'я. Він перебуває під постійним контролем лікарів", - заявив Лавров.

Він сказав, що це питання стосується суто гуманітарної сфери, що є "законодавчі процедури в РФ, які в даному випадку застосовні".

Всі "ті, хто турбується про його долю, про це обізнані", - запевнив Лавров, нагадавши, що мова про це йшла, зокрема, на нещодавній зустрічі в Мезебергу між президентом Путіним і канцлером Меркель.

Як повідомляв Укрінформ, незаконно засуджений у РФ до 20 років ув’язнення за сфабрикованими обвинуваченнями в терористичній діяльності український режисер Олег Сенцов 14 травня цього року оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів у РФ.

10 вересня сестра режисера Наталія Каплан повідомила, що Сенцов написав заповіт на свою творчість у разі смерті.

Читайте також: Лавров і Маас обговорили виконання Мінських угод

З вимогою негайно звільнити Сенцова виступили багаточисельні діячі світової культури, а також політики і правозахисники. У США петиція на сайті Білого дому на підтримку українського режисера набрала понад 100 тисяч підписів. Це означає, що тепер згідно з американським законодавством документ буде направлено на розгляд профільного відомства.

Найбільша фракція в Європейському парламенті - Європейська народна партія - висунула Сенцова на премію імені Сахарова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-