Росія не буде домінувати в Чорному та Азовському морях — Турчинов

Росія не буде домінувати в Чорному та Азовському морях — Турчинов

Укрінформ
Україна має вжити всіх заходів щодо недопущення домінування РФ у Азовському та Чорному морях.

Про це журналістам після прес-конференції з нагоди Свята подяки повідомив секретар РНБО Олександр Турчинов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Фактично ми бачимо намагання Росії провести морську блокаду портів в Азовську морі. Тому наша позиція - не допустити цього: не буде Російська Федерація домінувати в Чорному та Азовському морі. Безумовно, для цього ми повинні значно посилити наш потенціал в цьому регіоні - над цим працює Рада національної безпеки, яка поставила чіткі завдання перед кожною силовою структурою. Над цим працюють, у першу чергу, наші Збройні Сили, військово-морський флот", - сказав Турчинов.

На його переконання, Азовське та Чорне моря залишаються українськими, а відтак "не буде Росія диктувати нам умови і щодо судноплавства, і щодо нашої роботи в цьому регіоні".

Читайте також: Порошенко вітає вихід військових кораблів в Азовське море

Як повідомляв Український мілітарний портал, у четвер, 20 вересня, пошуково-рятувальне судно A500 "Донбас" та морський буксир A830 "Корець" вирушили з походом з Західної військово-морської бази ВМС України в Одесі до Бердянська, де стануть основою новоствореної військово-морської бази українського флоту на Азовському морі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-