Порошенко вітає вихід військових кораблів в Азовське море

Порошенко вітає вихід військових кораблів в Азовське море

Укрінформ
Петро Порошенко привітав вихід в Азовське море двох українських військових кораблів, які стануть частиною новоствореної військово-морської бази українського флоту на Азові. 

Про це глава держави написав у Facebook.

"Вітаю наші військові кораблі – пошуково-рятувальне судно A500 "Донбас" та морський буксир A830 "Корець" – з виходом в Азовське море. Ці судна стануть частиною новоствореної військово-морської бази українського флоту на Азові", - зазначив Порошенко.

Він також подякував екіпажам суден за бездоганно виконаний наказ.

Як повідомлялося, 20 вересня Український мілітарний портал поінформував, що пошуково-рятувальне судно A500 "Донбас" та морський буксир A830 "Корець" вирушили із Західної військово-морської бази ВМС України в Одесі до Бердянська, де стануть основою новоствореної військово-морської бази українського флоту на Азовському морі.

У неділю секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що "вже сьогодні ввечері ми матимемо інформацію, що кораблі увійшли в Азовське море".

Росія упродовж останніх місяців затримує судна, що прямують до портів Бердянська та Маріуполя. Міністр інфраструктури Володимир Омелян заявляв, що Україна проводить переговори з країнами ЄС та США щодо запровадження санкцій проти Росії у відповідь на блокаду Азовського моря.

У Державному департаменті США назвали дії Росії в Азовському морі спробою дестабілізувати Україну.

Читайте також: Україна готова до провокацій Росії в Азовському морі - Клімкін

Україна має намір порушити питання щодо дій Росії із блокування суден в Азовському морі під час засідання Генеральної асамблеї ООН у Нью-Йорку 24-27 вересня.

Водночас представник Міністерства закордонних справ РФ Марія Захарова заявила, що Росія не має наміру припиняти "огляд" суден в акваторії Керченської протоки та Азовського моря, оскільки це "не суперечить нормам міжнародного права".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-