Директор НАБУ заперечує, що попереджав Омеляна про обшуки

Директор НАБУ заперечує, що попереджав Омеляна про обшуки

Укрінформ
Голова Національного антикорупційного бюро Артем Ситник запевняє, що не попереджав про обшуки міністра інфраструктури Володимира Омеляна, якого підозрюють у незаконному збагаченні. 

Про це він зазначив у інтерв'ю телеканалу "UA:Перший".

Зокрема, він підтвердив розмови з Омеляном, але запевнив, що вони стосувалися кримінальних справ, порушених за фактом корупції в ПАТ "Укрзалізниця".

"Звичайно, були контакти. Я не попереджав його про обшуки. Контакти були і дуже багато, тому що міністр постійно звертався, передавав матеріали по Укрзалізниці й інших справах, які стосувалися Міністерства інфраструктури", - сказав посадовець.

Як повідомлялося, Спеціалізована антикорупційна прокуратура  зареєструвала кримінальне провадження за фактом можливого розголошення даних досудового розслідування керівником НАБУ Артемом Ситником після заяви Омеляна про завчасне повідомлення його про заплановане проведення обшуку за місцем проживання.

13 вересня міністру інфраструктури Володимиру Омеляну вручили підозру в незаконному збагаченні та декларуванні недостовірної інформації.

Детективи НАБУ з’ясували, що у 2015 році, перебуваючи на посаді заступника міністра інфраструктури, Омелян набув у власність активи, "законність підстав отримання яких не підтверджено доказами та вартість яких значно перевищує його законні доходи". Йдеться про новий позашляховик BMW X5 2015 року випуску та готівку в сумі 90 тис. дол. та 25 тис. євро. Загальна вартість таких активів на той час становила 4 230 500 грн.

Читайте також: Розголошення даних слідства: САП відкрила справу проти Ситника

Крім того, за даними НАБУ, слідство встановило факти внесення міністром інфраструктури недостовірних відомостей до декларацій. Так, у е-декларації за 2015 рік вартість незадекларованих міністром активів, які перебувають у власності чи користуванні, а також видатків становила щонайменше 3,034 млн грн, у 2016 – понад 8,024 млн грн.

14 вересня Солом’янський районний суд Києва розглянув запобіжний захід стосовно підозрюваного і вирішив віддати його на поруки міністра молоді та спорту Ігоря Жданова і народного депутата Федора Бендюженка. Міністр інфраструктури також має здати свої паспорти для виїзду за кордон.

Пізніше Національне антикорупційне бюро надало дозвіл Омеляну виїжджати в закордонні відрядження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-