Розголошення даних слідства: САП відкрила справу проти Ситника

Розголошення даних слідства: САП відкрила справу проти Ситника

Укрінформ
САП зареєструвала кримінальне провадження за фактом можливого розголошення даних досудового розслідування керівником НАБУ Артемом Ситником.

Відповідна інформація оприлюднена на сторінці САП у Facebook.

"Йдеться про вчорашню заяву підозрюваного міністра інфраструктури України Омеляна В.В. щодо завчасного повідомлення йому зазначеною посадовою особою про заплановане проведення обшуку за місцем його проживання", - зазначають у відомстві.

У САП вказують, що заява міністра не вбачається голослівною, адже матеріали кримінального провадження, в якому йому повідомлено про підозру, містять відомості про наявність телефонних з’єднань між Омеляном В.В. та абонентом, записаним як "Артем Ситник", напередодні проведення обшуку, зокрема о 08.00 год, 11.32 год., 19.09 год. та о 23.42 год. 02.11.2017.

Читайте також: Ситник вважає, що ГПУ "згадала" про його справу через наближення виборів

"З метою забезпечення ефективності досудового розслідування матеріали розпочатого кримінального провадження будуть спрямовані генеральному прокурору для визначення органу досудового слідства", - пообіцяли у прокуратурі.

У САП зазначають, що Ситник "послідовно, постійно і систематично здійснює неправомірне розголошення даних досудового розслідування, що істотно шкодить інтересам кримінального провадження".

Як повідомлялося, 13 вересня міністру інфраструктури Володимиру Омеляну вручили підозру у незаконному збагаченні та декларуванні недостовірної інформації.

Детективи НАБУ з’ясували, що у 2015 році, перебуваючи на посаді заступника міністра інфраструктури, Омелян набув у власність активи, "законність підстав отримання яких не підтверджено доказами та вартість яких значно перевищує його законні доходи". Йдеться про новий позашляховик BMW X5 2015 року випуску та готівку в сумі 90 тис. дол. та 25 тис. євро. Загальна вартість таких активів на той час становила 4 230 500 грн.

Читайте також: НАБУ усунули від розгляду справи Холодницького — Ситник

Крім того, за даними НАБУ, слідство встановило факти внесення міністром інфраструктури недостовірних відомостей до декларацій. Так, у е-декларації за 2015 рік вартість незадекларованих міністром активів, які перебувають у власності чи користуванні, а також видатків становила щонайменше 3,034 млн грн, у 2016 – понад 8,024 млн грн.

14 вересня Солом’янський районний суд Києва розглянув запобіжний захід стосовно підозрюваного і вирішив віддати його на поруки міністра молоді та спорту Ігоря Жданова і народного депутата Федора Бендюженка. Міністр інфраструктури також має здати свої паспорти для виїзду за кордон.

Пізніше Національне антикорупційне бюро надало дозвіл Омеляну виїжджати в закордонні відрядження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-