Росія поступово втрачає вплив в ООН – Єльченко

Росія поступово втрачає вплив в ООН – Єльченко

Ексклюзив
Укрінформ
Внесення Генасамблеєю ООН до свого постійного порядку денного пункту "Ситуація на тимчасово окупованих територіях України" під час голосування в п'ятницю засвідчило, що Росія поступово втрачає підтримку з боку інших країн.

Так прокоментував Укрінформу результати голосування Генасамблеї постійний представник України при ООН Володимир Єльченко.

"Ми побачили, що кількість тих держав, які традиційно підтримують російські наративи під час голосування в ООН, невпинно зменшується", - зазначив представник України.

Водночас, за його словами, це чітко засвідчує посилення підтримки в ООН української позиції щодо мирного врегулювання конфлікту, розв'язаного Москвою.

"Очевидно, що подальше ігнорування російською стороною Статуту ООН та міжнародних договорів наближає її до повної міжнародної ізоляції", - підкреслив Володимир Єльченко.

Читайте також: Питання Сенцова має стати однією з основних тем Генасамблеї ООН – Єльченко

Пояснюючи значимість прийнятого Генасамблеєю рішення про включення до порядку денного українського питання, він зауважив, що, по-перше, це дозволить безперервно тримати питання щодо ситуації з окупованими територіями України у фокусі уваги міжнародної спільноти. По-друге, це сприятиме більш ефективному використанню потенціалу та інструментів ООН з метою припинення російської агресії проти України, а також деокупації українського Криму та окремих районів Донецької й Луганської областей.

Зі свого боку, українська сторона ініціюватиме розгляд ситуації в політичному, економічному, безпековому, гуманітарному, соціальному, правозахисному та інших вимірах, зауважив український дипломат.

Нагадаємо, наступного тижня в Нью-Йорку розпочнуться загальні дебати 73-ї сесії Генасамблеї ООН за участю глав держав та урядів. У заходах планується участь Президента України Петра Порошенка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-