МЗС готує ноту Росії щодо припинення

МЗС готує ноту Росії щодо припинення "дружби"

Укрінформ
МЗС України планує у п'ятницю, 21 вересня, надіслати до Росії повідомлення про непродовження Договору про дружбу, співробітництво і партнерство.

Про це журналістам заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін після засідання Комітету Верховної Ради із закордонних справ у середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

 «Цього тижня ми надішлемо формальну ноту Росії - наше повідомлення про непродовження (договору - ред.). Думаю, що надішлемо в п'ятницю. Вона, в принципі, готова. По-друге, ми звичайно поінформуємо паралельно всі міжнародні організації, зокрема ООН, про непродовження - це потрібно, і оскільки у нас зараз є указ Президента України, де чітко прописано. Ми чекали виходу указу, оскільки проект закону був готовий. Ми не маємо його голосувати до дати формального повідомлення. Цей закон складається з півсторінки, але важливо дотриматись всіх юридичних процедур», - зазначив Клімкін.

Як повідомляв Укрінформ, 17 вересня Президент Петро Порошенко ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони від 6 вересня щодо припинення дії Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Росією.

Читайте також: Указ Президента про припинення "дружби" з Росією набув чинності

Передбачено, що Міністерство закордонних справ України має до 30 вересня поінформувати Росію про припинення дії Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і РФ, підписаного 31 травня 1997 року. 

Також МЗС має поінформувати ООН, Організацію з безпеки та співробітництва в Європі, інші міжнародні організації про бажання України припинити дію Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Росією та підстави припинення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-