Указ Президента про припинення

Указ Президента про припинення "дружби" з Росією набув чинності

Укрінформ
Указ Президента України про введення в дію рішення РНБО від 6 вересня щодо припинення дії Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і РФ набув чинності.

Відповідний указ глави держави опубліковано у виданні “Урядовий кур’єр” 19 вересня.

Як повідомляв Укрінформ, 17 вересня Президент Петро Порошенко ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони від 6 вересня щодо припинення дії Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Росією.

Передбачено, що Міністерство закордонних справ України має до 30 вересня поінформувати Росію про припинення дії Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і РФ, підписаного 31 травня 1997 року. 

Також МЗС має поінформувати ООН, Організацію з безпеки та співробітництва в Європі, інші міжнародні організації про бажання України припинити дію Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Росією та підстави припинення.

Читайте також: У Лаврова відреагували на припинення Україною "дружби" з РФ

Договір про дружбу, співпрацю і партнерство між Україною та Російською Федерацією було підписано 31 травня 1997 року в Києві. Згідно з умовами договору, сторони зобов'язувалися, зокрема "поважати територіальну цілісність і суверенітет" одне одного й "підтверджували непорушність існуючих між ними кордонів".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-