Чубаров квапить із розглядом змін до Конституції та прийняттям законів щодо Криму

Чубаров квапить із розглядом змін до Конституції та прийняттям законів щодо Криму

Укрінформ
Чубаров закликає Порошенка якнайшвидше ініціювати проведення засідання Конституційної комісії для розгляду підготовлених її робочою групою проектів змін до Конституції щодо Криму та законопроектів про статус кримськотатарського народу та про корінні народи.

Про це голова Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат від БПП сказав на засіданні Верховної Ради у середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«З цієї трибуни я закликаю Президента України ініціювати в найближчі дні засідання Конституційної комісії України, аби розглянути ці підготовлені за дорученням Президента України проекти змін до законодавства України, Конституції України і спрямувати їх до термінового розгляду Верховною Радою України», - сказав Чубаров.

Він нагадав, що робочою групою Конституційної комісії підготовлено проект змін та доповнень до Конституції України щодо Криму, а також проекти законів про статус кримськотатарського народу та проект закону про корінні народи в Україні.

«Верховна Рада у цьому складі, якому працювати залишилося ще один рік, має передати наступному складу таку дуже підготовлену основу для того, щоб нам повернути Крим і відновити державний суверенітет над півостровом», - наголосив Чубаров.

Читайте також: Чубаров: Неприпустимо затягувати з внесенням змін до Конституції щодо статусу Криму

Як повідомлялося, у травні 2017 року Конституційна комісія ухвалила рішення про створення робочої групи з напрацювання пропозицій змін і доповнень до Конституції України стосовно Автономної Республіки Крим та міста Севастополь. У результаті голосування, з урахуванням усіх пропозицій, було затверджено склад робочої групи у кількості 25 осіб, серед яких голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров та уповноважений Президента України у справах кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв. Очолив робочу групу Володимир Буткевич.

За словами Чубарова, робоча група вирішила, що разом зі змінами до Конституції слід подати проекти законів "Про статус кримськотатарського народу" та "Про корінні народи в Україні".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-