Україна має чіткий план перегляду всіх договорів з Росією — Клімкін

Україна має чіткий план перегляду всіх договорів з Росією — Клімкін

Фото
Укрінформ
Україна має чіткий план перегляду всіх договорів з Росією і вже здійснює їх інвентаризацію, але робитиме це таким чином, щоб не зашкодити позиції України в міжнародних судах з РФ.

Про це заявив журналістам міністр закордонних справ України Павло Клімкін у кулуарах VII Євроатлантичного форуму в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Інвентаризація договорів з Російською Федерацією здійснюється, але це не значить, що ми будемо працювати на емоційній основі на повний перегляд нашої договірної бази. За цим завжди буде стратегія", - сказав Клімкін.

У цьому контексті він нагадав, що Україна не припиняла дію великого договору про дружбу з Росією, оскільки він працював на країну у всіх процесах, починаючи від Стокгольмського арбітражу до "трьошки Януковича" (процесу в Лондоні щодо політичного характеру російської позики у 3 млрд дол. - ред.)

"Так само буде з іншими договорами, так само буде з договором стосовно Азову. Звичайно, він не буде працювати в майбутньому. Але коли ми це зробимо, це питання чіткої стратегії, однак те, що вся договірно-правова база з Росією буде поступово повністю перероблена, це сто відсотків", - запевнив Клімкін.

Читайте також: Припинення угоди про дружбу з Росією: Порошенко підписав рішення РНБО

Він пояснив, що в кінці кожної угоди чи договору є положення, яким чином припиняється його дія.

VII Євроатлантичний форум у Києві/ Фото Сергія Аніщенка

"У нас є внутрішній план, але якщо ми зараз будемо його оголошувати, то Росія, звісно, буде використовувати це проти нас у наших судових процесах. Цей план буде представлений політично по кожному договору або по блоку договорів", - пообіцяв Клімкін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-