Припинення угоди про дружбу з Росією: Порошенко підписав рішення РНБО

Припинення угоди про дружбу з Росією: Порошенко підписав рішення РНБО

Укрінформ
Президент Петро Порошенко підписав указ, який вводить у дію рішення РНБО про припинення договору про дружбу між Україною і Росією.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

«Президент Петро Порошенко підписав указ «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 6 вересня 2018 року «Про Договір про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Російською Федерацією». Відповідно до рішення Ради національної безпеки і оборони України підтримано пропозиції Міністерства закордонних справ України щодо припинення Україною дії Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Російською Федерацією, підписаного 31 травня 1997 року”, - йдеться в повідомленні.

Передбачено, що Міністерство закордонних справ України має заявити Російській Федерації про бажання України припинити дію Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і РФ, підписаного 31 травня 1997 року, відповідно до статті 40 цього Договору та внести у встановленому порядку на розгляд Президентові України проект закону України щодо припинення дії Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і РФ.

Також, відповідно до рішення РНБОУ, МЗС має поінформувати Організацію Об’єднаних Націй, Організацію з безпеки та співробітництва в Європі, інші міжнародні організації про бажання України припинити дію Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Росією, підписаного 31 травня 1997 року, та підстави припинення.

Як повідомлялося, представник Президента у Верховній Раді, народний депутат Ірина Луценко під час засідання Погоджувальної ради 17 вересня зазначила, що на засіданні Ради нацбезпеки і оборони 6 вересня «було погоджено позицію держави щодо непродовження Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Російською Федерацією».

Читайте також: Відмова від "дружби" з Росією: МЗС готуватиме ноту Москві

Вона повідомила, що до 30 вересня Російську Федерацію буде поінформовано нотою МЗС України, а главою держави буде внесений до парламенту відповідний законопроект відповідно до статті 24 Закону України «Про міжнародні договори України».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-