Луценко сказала, коли Україна офіційно повідомить РФ про припинення дружби

Луценко сказала, коли Україна офіційно повідомить РФ про припинення дружби

Укрінформ
Представник Президента у Верховній Раді Ірина Луценко наголошує, що 30 вересня Росію нотою Міністерства закордонних справ України буде поінформовано про непродовження дії Договору про дружбу і стратегічне партнерство.

Про це вона сказала на засіданні Погоджувальної ради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«30 вересня Російську Федерацію буде поінформовано нотою МЗС України, а Главою держави відповідно буде внесений до парламенту законопроект у відповідності до статті 24 закону «Про міжнародні договори»», - зазначила Луценко.

Вона нагадала, що 6 вересня на засіданні РНБО була погоджена позиція щодо непродовження дії цього договору. 

Читайте також: Припинення угоди про дружбу з Росією: Порошенко підписав рішення РНБО

Як відомо, РНБО підтримала пропозицію Президента Петра Порошенка щодо непродовження чинності Договору про дружбу, партнерство і співробітництво з РФ.

На засіданні Ради національної безпеки і оборони  у четвер, 6 вересня, Порошенко зазначив, що термін дії договору спливає 31 березня 2019 року. Щоб він не продовжувався автоматично, як це передбачено умовами договору, українська сторона має повідомити російську про його припинення.

Договір про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Російською Федерацією було підписано 31 травня 1997 року в Києві. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-