Геращенко пропонує розіслати іноземним ЗМІ листи “російських потіряшок” до Путіна

Геращенко пропонує розіслати іноземним ЗМІ листи “російських потіряшок” до Путіна

Укрінформ
Перший заступник голови Верховної Ради України, представник України в робочій підгрупі з гуманітарних питань ТКГ Ірина Геращенко пропонує опублікувати листи полонених в Україні російських військових до президента РФ Владіміра Путіна в іноземних виданнях, щоб Москва нарешті визнала своїх громадян.

Про це вона написала у суботу на своїй сторінці у Facebook.

"Мені здається, що світ має знати не лише про туристів Петрова і Боширова (підозрюваних в отруєнні Скрипалів у Лондоні). Це ж несправедливо, правда? Й думаю, варто розіслати копії листів російських потіряшок до Путіна (які ніяк щось не прочитають в АП РФ, МЗС РФ і в офісі Москалькової) в різні світові видання. Може, з їх сторінок російська влада прочитає крик душі й інших заблудших туристів, які вже намандрувалися українськими тюрмами й хочуть додому. Може це спонукає Москву визнати своїх громадян, забрати їх, нарешті, і віддати нам наших політв‘язнів", - зазначила Геращенко.

Читайте також: У Британії порівняли брехню росіян щодо Солсбері з вторгненням на Донбас

Як повідомляв Укрінформ, 16 серпня Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова розповіла, що 22 ув'язнених російських громадянин, які знаходяться в Україні, написали заяви з проханням до президента Російської Федерації про обмін на українських громадян, які утримуються в пенітенціарних установах Росії.

30 серпня перший віце-спікер Ірина Геращенко заявила, що Російська Федерація не реагує на пропозиції української влади про передачу російських громадян в обмін на звільнення українських політв'язнів.

Геращенко також розповіла, що вже чотири рази в рамках Мінської групи вона передавала представникам ОБСЄ відповідну інформацію і контакти офісу, але зрушень в цьому питанні немає через штучні перешкоди з боку ОРДЛО. На її думку, в питанні звільнення українських заручників або пошуку зниклих безвісти не буде зрушень, поки Москва "не дасть відмашку".

10 вересня, відповідаючи на запитання, чи відомо в Кремлі про те, що ряд росіян, які перебувають в українських в'язницях, написали звернення на ім'я президента Росії з проханням обміняти їх на українських політв'язнів, прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що йому про це не відомо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-