У Британії порівняли брехню росіян щодо Солсбері з вторгненням на Донбас

У Британії порівняли брехню росіян щодо Солсбері з вторгненням на Донбас

Укрінформ
Міністр закордонних справ Великої Британії Джеремі Хант порівняв інтерв'ю підозрюваних в отруєнні екс-агента Сергія Скрипаля росіян Олександра Петрова і Руслана Боширова з фейками про російських військових під час вторгнення на Донбас в 2014 році.

Про це він написав у Twitter.

"Востаннє російські військові стверджували, що знаходяться у відпустці, коли вторглися в Україну в 2014 році. Настав час зупинити фейкові телешоу - світ викрив Росію", - заявив він.

Глава МЗС Британії підкріпив свої слова картинкою з частиною тексту з невідомого джерела, у якому, зокрема, зазначається: "Після Криму війна прийшла на схід України. Офіційно російські війська, чи "маленькі зелені чоловічки", там не воюють, лише патріотичні добровольці, які поїхали до регіону у відпустку".

Як повідомлялося, 5 вересня прокуратура Британії назвала імена двох підозрюваних у спробі замаху на Сергія і Юлію Скрипалів. За словами прем'єр-міністра Терези Мей, британська розвідка з'ясувала, що підозрювані - Олександр Петров і Руслан Боширов - є офіцерами ГРУ.

Читайте також: Залягти на дно в Солсбері: соцмережі висміяли інтерв'ю підозрюваних у справі Скрипалів

Вони дали інтерв'ю пропагандистському телеканалу RT. Чоловіки підтвердили справжність своїх імен і те, що саме вони показані на відеозаписах із камер спостереження. Проте, за їхніми словами, вони приїхали у Велику Британію виключно з туристичною метою.

В уряді Великої Британії назвали це  інтерв'ю «брехнею і заплутуванням слідів».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-