Турчинов заручився підтримкою Jigsaw щодо протидії кібератакам на виборах

Турчинов заручився підтримкою Jigsaw щодо протидії кібератакам на виборах

Укрінформ
Секретар РНБО Олександр Турчинов і засновник компанії Jigsaw Джаред Коен домовилися про співпрацю питаннях кіберзахисту та протидії інформаційній агресії, зокрема на виборах.

Про це повідомляє прес-служба РНБО.

"Сторони домовилися про системну співпрацю в питаннях забезпечення кіберзахисту та протидії інформаційній агресії, зокрема зовнішньому втручанню під час проведення президентської та парламентської виборчих кампаній", - йдеться у повідомленні.

За словами Турчинова, Україна за досить стислий термін значно посилила свої спроможності у питаннях кіберзахисту, досягнувши в цьому напрямку рівня багатьох країн ЄС.

Водночас багато питань залишаються невирішеними, тому необхідно ще багато зробити для забезпечення надійного кіберзахисту країни, додав він.

"Тому Україна зацікавлена в активній співпраці в цьому питанні з нашими стратегічними партнерами", - сказав секретар РНБО.

Читайте також: Порошенко почув від Jigsaw кілька ідей щодо боротьбою із дезінформацією

Своєю чергою Дж. Коен зауважив, що інформаційні та кібератаки РФ спрямовані в трьох напрямках: на схід України, де тривають військові дії, на внутрішню дестабілізацію в країні, руйнацію її політичної системи і компрометацію прозорих та чесних виборів, а також на дискредитацію репутації України у світі.

"Це мотивувало нас приїхати сюди", - сказав він.

Керівник Jigsaw також розповів про досвід безпекових структур США в питаннях протидії інформаційним фейкам та нові програмні розробки в цьому напрямку.

Фото: turchynov.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-