Порошенко обговорив з президентом Естонії кроки з визволення політв'язнів Кремля

Порошенко обговорив з президентом Естонії кроки з визволення політв'язнів Кремля

Укрінформ
Президент Петро Порошенко скоординував із Президентом Естонії Керсті Кальюлайд підходи щодо протидії гібридним загрозам з боку Росії та кроки задля звільнення українських політичних в’язнів Кремля.

Про це повідомляє прес-служба глави Української держави за результатами зустрічі лідерів двох країн.

“З Керсті Кальюлайд, яка стала першим лідером іноземної держави, що у травні 2018 року відвідала лінію розмежування на Сході України, було докладно обговорено розвиток безпекової ситуації, зумовленої триваючою військовою агресією РФ. Скоординовано підходи щодо протидії гібридним викликам з боку РФ, а також невідкладні спільні кроки задля звільнення українських політичних в’язнів у Росії”, - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Лавров запевняє, що Сенцов під постійним контролем лікарів

Крім того, лідери обговорили актуальні питання двостороннього порядку денного, включаючи розвиток торговельно-економічного та інвестиційного співробітництва між країнами.

Порошенко також подякував естонській стороні та особисто президенту Кальюлайд за незмінну політичну підтримку України і активну практичну допомогу, у тому числі шляхом реалізації конкретних проектів з відбудови інфраструктури на cході України.

Як відомо, у Росії і анексованому Криму утримують близько 70 українських політв’язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-