Виборів у

Виборів у "Л/ДНР" не можна допустити в жодному разі - Кучма

Укрінформ
Оголошених ватажками ОРДЛО так званих виборів на тимчасово окупованих територіях Донбасу не можна допустити в жодному разі.

На цьому наголосив представник України у Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуаціії на Донбасі Леонід Кучма, спілкуючись із журналістами у кулуарах форуму YES, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Якщо "нормандський формат" погодиться (на вибори - ред.), то, значить, ми просто легалізуємо цю "владу", яка є до сьогодні у так званих "ДНР", "ЛНР". Цього в жодному разі допустити не можна", - заявив він.

Водночас Кучма зауважив, що це не залежить від "мінського формату", і нагадав, що керівники країн "нормандського формату" востаннє збиралися у жовтні 2016 року.

"Перекинули все на міністрів, в тому числі на Тристоронню контактну групу, у яких прав нема ніяких, нуль. Нам, українцям, треба голосніше про це кричати: хлопці, збирайтеся, покажіть, які ваші рішення", - каже представник України у ТКГ.

Кучма також висловив переконання, що на момент підписання Мінських домовленостей це було єдиним правильним рішенням, оскільки досягти більшого було неможливо. Те рішення, за його словами, не дало подіям перерости у повномасштабну війну.

Читайте також: Кучма вірить, що "нормандська четвірка" може домовитися про мир на Донбасі

"Чому Мінські домовленості не підписали керівники держав?.. А підписали тільки ТКГ, я в тому числі, у мене прав немає ніяких. Тому що вони були переконані, що те, що там записано, виконуватися повною мірою не буде. І вони не хотіли брати на себе відповідальність, от і все", - сказав представник України в ТКГ.

Як повідомлялося, 7 вересня бойовики на окупованих територіях Донецької та Луганської областей призначили на 11 листопада "вибори".

У МЗС України заявили, що наміри окупаційної адміністрації РФ провести так звані позачергові вибори на тимчасово окупованих територіях Донбасу грубо порушують зобов'язання Росії як сторони Мінських домовленостей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-