НАТО обіцяє Україні допомогу у боротьбі з корупцією в армії

НАТО обіцяє Україні допомогу у боротьбі з корупцією в армії

Укрінформ
У НАТО задоволені співпрацею з Україною щодо виховання доброчесності керівної ланки сектору безпеки і оборони і готові й надалі допомагати нашій державі подолати корупцію в цій сфері.

Про це заявив у виступі на відкритті семінару "День виховання доброчесності для керівної ланки" заступник генерального секретаря НАТО з питань політики та політики безпеки Алехандро Альваргонсалес, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Я хочу висловити своє задоволення співпрацею, яка була встановлена між НАТО і Україною, зокрема, у вихованні доброчесності і належного управління...  Україна і НАТО завжди разом, і НАТО завжди стоїть на тому, щоб допомагати Україні всілякими способами подолати корупцію",  - сказав Альваргонсалес. 

У цьому контексті він нагадав, що голови країн-членів НАТО на Варшавському саміті 2007 року підкреслили, що корупція є викликом для безпеки і миру. 

Читайте також: Закріпити в Конституції курс на ЄС і НАТО можна без референдуму — Ірина Луценко

"Дійсно, це певного роду гібридна загроза, яка підриває і уряди, і довіру на всіх рівнях суспільства. Ефективна боротьба з нею вимагає глибоких змін, нової культури, сміливості, рішучості у проведенні реформ", - наголосив заступник генсека НАТО.  

Він зазначив, що відтоді, як Україна приєдналася до програми НАТО з виховання доброчесності, Альянс надавав інституціям безпеки і оборони відповідну допомогу. Зокрема, спільно були визначені цілі, розроблені освітні програми, Україна використовувала діагностичний інструментарій для оцінки міністерств, які входять до сфери оборони і безпеки, Альянс щороку проводить спеціальні заходи для цивільного і військового персоналу. 

"Я із задоволенням повідомляю вам, що вся ця робота дає реальні результати", - відзначив Альваргонсалес.  

Заступник генсека НАТО також зазначив, що не тільки інституції НАТО, але багато інших країн, які не є членами Альянсу, готові надати Україні допомогу у забезпеченні доброчесності, звітності та прозорості сектору безпеки і оборони.

Як приклад він навів Колумбію, яка має успішний досвід у цій сфері.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-