У Польщі засудили оголошені бойовиками

У Польщі засудили оголошені бойовиками "вибори" на Донбасі

Укрінформ
Намір проросійських терористів провести локальні вибори на окупованих територіях Донбасу 11 листопада викликає засудження.

У цьому контексті Варшава підтверджує свою підтримку для територіальної цілісності України, йдеться в заяві МЗС Польщі.

“Намір проведення російськими сепаратистами локальних виборів в окупованій частині Донбасу 11 листопада яскраво суперечить Мінським домовленостям і заслуговує на рішуче засудження”, - йдеться в заяві польського зовнішньополітичного відомства.

Читайте також: Волкер назвав оголошені бойовиками вибори на Донбасі нелегітимними

Підкреслюється, що це є черговим прикладом відсутності волі щодо реального  заангажування в реалізацію домовленостей з боку сепаратистів, яких підтримує Росія.

МЗС Польщі наголошує, що у цьому контексті особливо важливо “ще голосніше засвідчити підтримку для суверенітету і територіальної цілісності України”.

Як повідомлялося, 7 вересня бойовики на окупованих територіях Донецької та Луганської областей призначили на 11 листопада "вибори". Згідно з рішенням так званих "парламентів" терористичних "ЛНР" і "ДНР", обиратимуть як ватажків, так і "депутатів".

Читайте також: Україна і світ не визнає "виборів" в ОРДЛО, це порушення Мінських угод — МЗС

В МЗС України заявили, що наміри окупаційної адміністрації РФ провести так звані позачергові вибори на тимчасово окупованих територіях Донбасу грубо порушують зобов'язання Росії як сторони Мінських домовленостей. 

Фото: @newsjsPL

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-