Березенко сказав, коли свідчитиме в НАБУ щодо «плівок Онищенка»

Березенко сказав, коли свідчитиме в НАБУ щодо «плівок Онищенка»

Укрінформ
Заступник голови парламентської фракції Блоку Петра Порошенка Сергій Березенко в п'ятницю, 14 вересня, даватиме свідчення у Національному антикорупційному Бюро у справі щодо «плівок Онищенка».

Про це він заявив у телеефірі, повідомляє прес-служба БПП.

«Я домовився зі слідчим НАБУ на п'ятницю. І о 12 годині прибуду до бюро, для того щоб дати свідчення у тій справі за фальшивими обвинуваченнями депутата-втікача Онищенка. Все, що від мене залежить, аби допомогти слідству, я зроблю», - сказав Березенко.

Він також зазначив, що готовий співпрацювати зі слідством.

«У нас абсолютно нормальна співпраця та координація зі слідчими НАБУ. А тому, чим швидше ми дамо свідчення, щоб справу вже могли передати до суду, тим швидше суспільство дізнається правду», - наголосив депутат.

Раніше Березенко звертався до правоохоронних органів з ініціативою провести розслідування щодо так званих плівок Оніщенка.

Напередодні директор НАБУ Артем Ситник повідомив, що детективи бюро викликають на допит народних депутатів, які фігурують у смс-листуванні депутата-втікача Олександра Онищенка стосовно підкупу голосів у Раді.

Читайте також: НАБУ допитує депутатів, які переписувалися з Онищенком - Ситник

Як відомо, 18 квітня 2018 року депутат Олександр Онищенко оприлюднив частину запису розмови нібито з Президентом Петром Порошенком. На записі начебто Порошенко обговорює з Онищенком домовленості з екс-міністром екології Миколою Злочевським щодо закриття кримінальних справ проти нього і бізнесу.

Представник Президента у Верховній Раді Ірина Луценко заявила, що ці записи слід розцінювати як фейк, доки у суді не доведено протилежного.

11 травня поточного року проект журналістських розслідувань "Слідство.Інфо" опублікував архів смс-листування депутата Онищенка, що складається з більш ніж 200 знімків екрана телефона. Детективи НАБУ долучили ці знімки до матеріалів кримінального провадження, у якому фігурує Онищенко

5 липня 2016 року Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата Онищенка. На момент голосування він уже перебував за кордоном. За даними слідства, Онищенко зі спільниками продавали газ держпідприємства "Укргазвидобування" за допомогою кількох своїх компаній через псевдобіржі, що завдало державі збитків на суму понад 1,613 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-