НАБУ допитує депутатів, які переписувалися з Онищенком - Ситник

НАБУ допитує депутатів, які переписувалися з Онищенком - Ситник

Укрінформ
Детективи Національного антикорупційного бюро України викликають на допит народних депутатів, які фігурують у смс-переписці депутата-втікача Олександра Онищенка стосовно підкупу голосів у Раді.

Про це повідомив директор відомства Артем Ситник в онлайн-інтерв'ю Liga.net, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Зараз запрошені для проведення допитів особи, які в цій переписці фігурують. Подивимося, розслідування триває... Наскільки я знаю, сьогодні детективи пана Кононенка викликали на допит", – сказав він.

Ситник також зазначив, що НАБУ завершило розслідування відносно Онищенка у «газовій справі» і отримало дозвіл суду на його заочне засудження. Наразі адвокати депутата-втікача ознайомлюються з матеріалами справи. 

Водночас, як підкреслив директор НАБУ, після виходу журналістського розслідування Дмитра Гнапа про переписку Онищенка з народними депутатами, у якій йшлося про підкуп голосів, було порушено нову кримінальну справу.

Читайте також: Ситник вважає, що ГПУ "згадала" про його справу через наближення виборів

"У цій переписці фігурують багато рішень Верховної Ради. Зараз детективи звіряють переписку з тим, що відбувалося в парламенті. Наприклад, рішення по ренті. Ми бачимо, як воно приймалося", – сказав Ситник.

Як повідомлялося, 11 травня поточного року проект журналістських розслідувань "Слідство.Інфо" опублікував архів смс-листування депутата Онищенка.

Зазначалося, що листування було отримане журналістами в Куршевелі (Франція) у грудні 2016 року під час зустрічі з Онищенком.

Журналісти розповіли, що фотографії листування передано детективам НАБУ, що долучили ці знімки до матеріалів кримінального провадження, у якому фігурує Онищенко. Зазначалося, що переписці мова йде "не лише про таємні домовленості в парламенті, але і про коштовні купівлі та мільйонні відкати з державних підприємств". Архів складається з більше ніж 200 знімків телефонного екрана. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-