Фріз упевнена, що законопроект про євроатлантичну інтеграцію швидко пройде через ВР

Фріз упевнена, що законопроект про євроатлантичну інтеграцію швидко пройде через ВР

Укрінформ
Закріплення у Конституції держави курсу на європейську та євроатлантичну інтеграції убезпечить Україну від будь-яких проявів реваншу. 

На цьому народний депутат фракції партії «Блок Петра Порошенка», голова постійної делегації у Парламентській асамблеї НАТО Ірина Фріз наголосила в коментарі телеканалу ICTV, інформує прес-служба БПП «Солідарність».

«До ініціативи закріплення в Конституції європейського та євроатлантичного курсу України Президент України Петро Порошенко йшов кілька років, вивчаючи досвід наших країн-партнерів та країн-сусідів. Зокрема, зараз я кажу про країни Балтії та Грузію. Адже кожна з цих країн внесла в свої основні закони відповідні зміни, які унеможливлюють будь-які прояви реваншу. З огляду на те, що президентські та парламентські вибори 2019 року принесуть величезну турбулентність в політикум та суспільство, ми маємо закріпити курс на ЄС та НАТО в нашому Основному законі. Будь-які турбулентності в політичному житті країни не мають стати приводом для реваншу», – заявила Фріз.

Політик висловила впевненість, що навіть під час першого голосування за направлення проекту закону до Конституційного суду за це проголосує набагато більше, ніж необхідні для цього 226 народних депутатів: «Якщо Конституційний суд надасть роз’яснення в короткий термін, парламент на наступній сесії, з 5 лютого, зможе розглядати цей законопроект в цілому. І тоді нам необхідна буде підтримка 300 парламентаріїв. Впевнена, що всі демократичні сили розуміють цінність цього законопроекту і його грунтовність для побудови майбутнього української держави. Вважаю, що будь-які спекуляції на темі європейської та євроатлантичної інтеграції України мають одразу переводитися в публічну площину».

Читайте також: НАТО ефективніше за Будапештський меморандум - Порошенко

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада має намір 20 вересня розглянути в першому читанні зміни до Конституції щодо прагнення України вступити до Європейського Союзу та НАТО. У першому читанні необхідна буде підтримка простої більшості народних депутатів - мінімум 226 голосів, а далі - конституційної більшості в 300 голосів. 

Президент Петро Порошенко 3 вересня зареєстрував у Верховній Раді проект закону № 9037 про зміни до Конституції щодо стратегічного курсу на набуття повноправного членства України в ЄС та НАТО. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-