На нараді ОБСЄ Росію закликали звільнити політв’язнів

На нараді ОБСЄ Росію закликали звільнити політв’язнів

Укрінформ
Москва повинна звільнити усіх українських політв’язнів, які незаконно утримуються на території Росії, зокрема Олега Сенцова, Романа Сущенка тощо.

Про це заявив голова української делегації, заступник глави МЗС України Сергій Кислиця під час виступу на церемонії відкриття двотижневої наради ОБСЄ у Варшаві, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

“Ми занепокоєні здоров'ям Олега Сенцова, який вже 120 днів голодує на знак протесту проти сфабрикованих проти нього звинувачень. Ми закликаємо усі країни-партнери підтримати заклик звільнити українських політв'язнів. Це стосується, Станіслава Клиха, Олександра Кольченка, Романа Сущенка..”,- заявив під час свого виступу Кислиця.

Він нагадав, що понад чотири роки тому Росія розв'язала воєнізовану агресію проти України, в якій вже загинуло понад 10 тис. осіб.

“Обстріли продовжуються й сьогодні”,- зауважив заступник глави МЗС України.

За його словами, Росія продовжує порушувати права людей на окупованих територіях.

Заступник глави МЗС України підкреслив, що на злочини Росії в Україні мають звернути увагу інші міжнародні інстанції, зокрема Міжнародний трибунал та інші інституції в Гаазі.

Читайте також: У Варшаві активісти прийшли на нараду ОБСЄ у футболках з написом #SaveOlegSentsov

Як повідомлялося, активісти наділи білі футболки з написом #SaveOlegSentsov на відкритті наради ОБСЄ.

У нараді беруть участь близько 1,5 тис. представників урядів і громадянського суспільства країн ОБСЄ і країн-партнерів. 

Метою конференції є перегляд зобов'язань, які взяли на себе уряди країн-членів у сфері дотримання фундаментальних прав і свобод людини, демократії, толерантності і протидії дискримінації. Крім того, буде порушено питання свободи ЗМІ, прав мігрантів, подолання расизму та ксенофобії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-