Вбивство Захарченка: Порошенко в ООН порушить питання слідчих РФ на Донбасі

Вбивство Захарченка: Порошенко в ООН порушить питання слідчих РФ на Донбасі

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко на засіданні Генасамблеї ООН порушуватиме питання незаконної діяльності російських слідчих на Донбасі щодо розслідування вбивства вантажка терористів Захаренка.

Про це журналістам у кулуарах Верховної Ради повідомила перший заступник голови Верховної Ради, представник України у гуманітарній підгрупі ТКГ Ірина Геращенко, передає кореспондент Укрінформу.

"Якщо говорити про засідання, яке вчора відбулося в Мінську, то ключове питання, яке поставила українська сторона на всіх групах і на Тристоронній контактній групі, - ми зажадали від Російської Федерації надати нам точну інформацію, що це за слідча група, яку росіяни направили на Донбас розслідувати вбивство вантажка бойовиків у Донецьк. Це суверенна українська територія і там мають право працювати виключно українські слідчі або за дозволом відповідних правоохоронних структур наших партнерів. Україна не давала жодного дозволу ані російським військовим, ані російським слідчим працювати на Донбасі - це порушення не тільки українського законодавства, а й російського. Тому що Кримінальний кодекс Російської Федерації дозволяє її слідчим органам працювати виключно на території РФ. І по суті, цими своїми діями окупацію Донбасу. І Україна буде про це говорити, в тому числі під час виступу Президента на Генеральній Асамблеї ООН уже в вересні цього року: що російські слідчі роблять на суверенній території України?" - зазначила Геращенко.

Читайте також: РФ має пояснити "слідчі дії" у Донецьку щодо вбивства Захарченка - Геращенко

Як повідомляв Укрінформ, Президент Петро Порошенко планує із 24 до 27 вересня перебувати на засіданні Генеральної асамблеї Організації Об’єднаних Націй, де матиме виступ і кілька десятків зустрічей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-