Глава МЗС Норвегії вражена рівнем реформ в Україні

Глава МЗС Норвегії вражена рівнем реформ в Україні

Укрінформ
Міністр закордонних справ Норвегії Іне Еріксен Сорейде оптимістично оцінила перспективи інвестиційної співпраці з Україною з огляду на досягнутий рівень реформ.

Про це вона заявила у Києві на зустрічі з Прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом, повідомляє Урядовий портал.

«Нас вражає той рівень реформ, який вже досягнутий Україною. Поліпшення інвестиційного клімату відчутні. Саме тому перспективи інвестиційної співпраці доволі оптимістичні», - зазначила Сорейде.

Вона зауважила, що українські реформи в добрих руках, і це важливо усвідомлювати як з огляду на формування напрямків співпраці з Україною, так і розрахунків ефективності конкретних комерційних проектів, які можуть бути реалізовані в Україні.

Водночас Гройсман зауважив, що обсяг завдань, який стоїть перед Україною, є безпрецедентним.

Читайте також: Норвегія пильно стежить за діями Росії у Балтійському морі - глава МЗС

"Але якщо говорити про те, скількома процесами ми сьогодні управляємо, то лише серед основних - освіта, медицина, приватизація, децентралізація, боротьба з корупцією, оборона, внутрішня безпека. І це лише невеликий перелік. Окремо ми опрацьовуємо рішення щодо поглиблення євроінтеграційних процесів та поліпшення ділового клімату. Тож ми запрошуємо і щиро вітаємо норвезький бізнес в Україні», - сказав глава уряду.

Під час розмови сторони відзначили високий рівень політичної співпраці, а також намітили низку тем і сфер, у яких співробітництво потрібно поглиблювати і розвивати. Серед них – робота Норвезької ради у справах біженців в Україні, сфера розвитку системи охорони здоров’я, а також реалізація спільних великих енергетичних проектів, передусім у сегменті відновлюваної енергетики.

Як зазначила норвезький міністр, енергопроекти, які наразі опрацьовуються, - це багатомільйонні інвестиції, які є великими не тільки для України, а й для Норвегії. Тож сам факт появи інвестиційних ідей свідчить про довіру до України і її економічної політики.

Глава уряду, у свою чергу, висловив сподівання, що позиція Осло буде такою ж міцною у контексті недопущення будівництва газопроводу «Північний потік -2».

За словами співрозмовників, значного імпульсу спільній роботі має надати заплановане на вересень засідання українсько-норвезької Міжурядової комісії, а також подальші прямі контакти урядовців обох країн. Гройсман прийняв запрошення відвідати Норвегію орієнтовно в листопаді поточного року.

Іне Еріксен Сорейде - перша жінка – керівник дипломатичного відомства Королівства і одна з тих очільників іноземних дипломатичних відомств, хто з власної ініціативи зголосився відвідати Донбас, аби на власні очі оцінити ситуацію в регіоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-