Норвегія пильно стежить за діями Росії у Балтійському морі - глава МЗС

Норвегія пильно стежить за діями Росії у Балтійському морі - глава МЗС

Укрінформ
Норвегія спостерігає посилення військової присутуності Росії у регіоні Балтійського моря і пильно стежить за цією ситуацією.

Про це заявила міністр закордонних справ Норвегії Іне Сорейде у Києві на спільній прес-конференції з главою МЗС України Павлом Клімкіним, відповідаючи на запитання, як Норвегія оцінює безпекові виклики з боку Росії в Балтійському морі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми розглядаємо цю ситуацію не лише в контексті України, а більш широко - в контексті регіону. Як ми бачимо, ситуація в регіоні свідчить про те, що військова присутність Росії там посилюється, стають більш масштабними і більш складними військові навчання, збільшується кількість літаків, які з'являються там. Тому ми пильно слідкуємо за цією ситуацією", - сказала Сорейде.

Вона зазначила, що норвезька сторона спостерігає випадки провокаційної поведінки з боку Росії "фактично щомісяця або навіть частіше". Відповіддю з боку Норвегії на подібні дії Росії є підтримка санкційної політики ЄС.

"Ми підтримуємо санкції Європейського Союзу, і наша позиція залишиться такою в майбутньому. Норвегія виступає за підтримку міжнародного права, а це (дії Росії в Балтійському регіоні - ред.) є порушенням міжнародного права", - зазначила глава МЗС Норвегії.

Читайте також: Генерал НАТО заявляє про зростання російської загрози в Чорному морі

Як повідомляли британські ЗМІ, Велика Британія та Норвегія спільно протидіятимуть російській загрозі на морі, використовуючи інфраструктуру для нових літаків базової патрульної авіації.

У 2019 році до Великої Британії буде доправлений перший із 9-ти патрульних літаків Boeing P-8 Poseidon. Норвегія закуповує 5 таких літаків, що демонструє "мінливу ситуацію з безпекою" в Північній Атлантиці, згідно із заявою, яку спільно підписали Велика Британія, Норвегія та США. Британські літаки будуть розміщені на базі Королівських ВПС Лоссімут у Шотландії, водночас оперативна і логістична підтримка буде поширюватися і на норвезькі літаки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-