"Фількина грамота": Герасимов прокоментував заяву Тимошенко про меморандум

Укрінформ
Фракція «Блок Петра Порошенка» наголошує, що заяви політиків про необхідність підписання меморандуму щодо незворотності європейського та євроатлантичного курсу є спробою зірвати вступ України у НАТО та ЄС.

Про це заявив голова фракції БПП Артур Герасимов на засіданні ВР, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Усі заяви про меморандуми та інші так звані «фількині грамоти» є нічим іншим як спроба будь-якими засобами зірвати вступ України до НАТО та ЄС», - сказав голова фракції.

Герасимов наголосив, що саме закріплення у Конституції незмінності цього курсу є гарантією того, що євроатлантичні стремління України не зміняться після приходу нової влади.

«Закріплення у Конституції євроатлантичної та європейської інтеграції є ще одним потужним кроком на шляху до повної незворотності української незалежності. Голосування за такі зміни чітко продемонструє, хто за українську державу, а хто досі хоче повернути нас на імперську орбіту Кремля», - підкреслив лідер фракції БПП.

Читайте також: Гройсман вважає, що на цій сесії ВР можуть ухвалити історичні для України рішення

Після виступу Герасимова, голова фракції «Батьківщина» закликала депутатів підписати меморандум щодо незворотності європейського та євроатлантичного курсу та зачитала його текст.

Як повідомлялося, 3 вересня Президент Петро Порошенко вніс до парламенту законопроект №9037 про внесення змін до Конституції, яким передбачається закріплення в основному законі незворотності курсу держави на набуття повноправного членства в НАТО та ЄС.

Законопроект визначено як невідкладний.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-