Курс на ЄС і НАТО: Парубій вірить, що нинішня Рада проголосує зміни до Конституції

Курс на ЄС і НАТО: Парубій вірить, що нинішня Рада проголосує зміни до Конституції

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій переконаний, що законопроект стосовно внесення змін до Конституції в контексті закріплення прагнень України приєднатися до НАТО та Європейського Союзу буде проголосовано до кінця каденції українського парламенту VIII скликання.

Про це спікер заявив під час XIII Наради керівників закордонних дипломатичних установ України у вівторок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Це може бути однією з дискусій нашої політичної осені... І тому я глибоко переконаний, що ця ініціатива має бути реалізована якнайшвидше, наскільки це дозволяє закон. У цьому випадку нагадаю про процедуру, яка не є простою: одна сесія - перше голосування, потім - рішення Конституційного Суду, потім - друге голосування, і аж потім - третє голосування 300 голосів. Я можу запевнити, що в українському парламенті цього скликання є 300 голосів для того, щоб зазначити: НАТО і ЄС є ключовими нашими пріоритетами», - пояснив Парубій.

Читайте також: Реакція світу на гібридну війну РФ має бути відповідна - Президент

Як повідомляв Укрінформ, під час параду на Майдані Незалежності Президент України Петро Порошенко заявив, що подасть у Верховну Раду законопроект щодо закріплення в Конституції прагнень України приєднатися до ЄС та НАТО. Він наголосив, що наполегливо працюватиме задля його прийняття.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-