Європейські лідери продовжують вітати Україну з Днем Незалежності

Європейські лідери продовжують вітати Україну з Днем Незалежності

Укрінформ
Лідери європейських країн продовжують вітати Україну з Днем Незалежності 

Про це повідомляє прес-служба Президента України.

Зокрема зі святом Петра Порошенка привітав у телефонній розмові президент Словаччини Андрей Кіска.

“Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з Президентом Словацької Республіки Андреєм Кіскою. Андрей Кіска привітав Петра Порошенка з Днем Незалежності”, - йдеться у повідомленні.

У свою чергу президент Литви Даля Грібаускайте побажала Україні процвітання, миру та єдності. Вона зауважила, що 27 років тому, коли Україна проголосила свою незалежність, та упродовж останніх років важких випробувань український народ продемонстрував всьому світу, що він дбає про свободу та готовий боротися за неї, беручи відповідальність за власне майбутнє і за розвиток держави.

«З такими рішучими, сильними та вільними духом громадянами Ваша країна є і залишатиметься вільною. У Литві ми добре пам’ятаємо гідну боротьбу наших друзів за свободу та єдність. Я щиро бажаю Вам берегти це та зберігати рішучість на складному, проте дуже необхідному шляху реформ. Литовський народ залишатиметься Вашим вірним другом та помічником у справі розбудови України, як успішної, незалежної, європейської та демократичної держави на континенті», - йдеться у привітанні.

Читайте також: Лінкявічюс привітав українців із передової на Донбасі

Президент Румунії Клаус Вернер Йоханніс побажав українцям миру і процвітання, підтвердивши постійну підтримку Румунією суверенітету та територіальної цілісності України.

Лідер Болгарії Румен Радев також побажав народу України миру та благополуччя, а президент Угорщини Янош Адера запевнив, що інтересом Угорщини є те, щоб сусідом була сильна та демократична Україна.

До вітань з нагоди 27 річниці незалежності України долучилися також Президент Республіки Хорватія Колінда Грабар-Кітарович та Президент Фінляндії Саулі Нііністьо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-