Протидія втручання у вибори: Чалий розповів про

Протидія втручання у вибори: Чалий розповів про "кібердіалог" зі США

Укрінформ
Україна і Сполучені Штати співпрацюють у напрямку протидії втручання у президентські вибори.

Про це повідомив під час прес-конференції в Укрінформі посол України у США Валерій Чалий, передає кореспондент агентсва.

"Ми зараз працюємо над кількома напрямками взаємодії. Це кібердіалог між держдепартаментом і нашими органами влади, який розпочався минулого року. Це платформа, яку посольство запровадило на експертному і науковому рівні. І це третій рівень по сфері спеціальних відомств", - сказав він.

Посол уточнив, що така співпраця має на меті завадити втручанню в українські президентські вибори інших країн, зокрема Росії.

Відповідаючи на запитання, чи підтримуватимуть США якогось конкретного кандидата в президенти, Чалий відповів, що персональної підтримки не буде, оскільки це означатиме втручання у внутрішній процес.

"США не будуть підтримувати когось конкретного на виборах президента України. США будуть допомагати нам у протидії втручання у вибори, бо загроза дуже серйозна. Причому це не лише кібератаки. Це просто пряме втручання у вибори, яке може бути", - сказав посол.

Читайте також: Суд над Манафортом не вплине на відносини України та США - посол Чалий

Водночас Чалий зазначив, що американці "залідеризуються з тими, хто збереже євроатлантичний курс".

"Є політики, які заявляють про корекцію зовнішньоекономічного курсу. Я думаю, такі люди не будуть користуватися підтримкою США", - вважає він.

Як відомо, чергові вибори президента України мають відбутися 31 березня 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-