Суд над Манафортом не вплине на відносини України та США - посол Чалий

Суд над Манафортом не вплине на відносини України та США - посол Чалий

Укрінформ
Суд над екс-керівником передвиборчої кампанії Дональда Трампа Пола Манафорта у федеральному окружному суді Александрії в штаті Вірджинія не матиме негативного впливу на відносини між Україною та США.

Про це заявив посол України в США Валерій Чалий на прес-конференції в Укрінформі, повідомляє кореспондент агентства.

"Скажемо відверто, якщо наші політики не будуть використовувати Вашингтон як майданчик політичний із використанням цієї тематики, то воно ніяк негативно не вплине. А якщо буде бажання і на цьому політтехнологам погратися, я застерігаю, що можете потрапити під дуже серйозну атаку, принаймні засобів масової інформації. Це внутрішня справа США", - сказав Чалий.

За його словами, у судовому процесі не обговорюється політика, тут йдеться суто про корупційну справу. І коли на засіданнях згадують про Україну, то суддя одразу звертає увагу на те, що це не стосується слухання саме цієї справи.

Читайте також: Присяжні відклали обговорення вердикту Манафорту

Як повідомлялося, Пола Манафорта звинувачують у відмиванні грошей, отриманих від колишньої української влади. Він працював політтехнологом екс-президента України Віктора Януковича та отримав за це, за даними Роберта Мюллера, понад 60 мільйонів доларів. Манафорта підозрюють в тому, що він не вказав у своїй податковій декларації частину цих доходів і "відмив" в офшорах 30 мільйонів доларів.

Обвинувачення Манафорту та його колишньому бізнес-партнеру Ріку Гейтсу висунули в жовтні 2017 року. Манафорта також обвинувачують у тому, що він, лобіюючи впродовж кількох років інтереси екс-президента України Януковича та Партії регіонів, не був зареєстрований у США як "іноземний агент".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-