Присяжні відклали обговорення вердикту Манафорту

Присяжні відклали обговорення вердикту Манафорту

Укрінформ
Присяжні федерального окружного суду Александрії у штаті Вірджинія після двох днів обговорення вердикту у справі Пола Манафорта пішли на перерву на вихідні. 

Про це повідомляє DW.

Планується, що вони продовжать радитися щодо вердикту вранці у понеділок, 20 серпня. 

Напередодні суддя Т.С. Елліс повідомив, що отримував погрози у зв'язку з процесом над Манафортом. Тому з міркувань безпеки він відмовився назвати пресі імена присяжних. Раніше президент США Дональд Трамп назвав процес над Манафортом "дуже сумним", а самого політтехнолога та лобіста - "дуже хорошою людиною".

Судовий процес над Манафортом, до якого призвело розслідування спецпрокурора Роберта Мюллера щодо ймовірного втручання Кремля у президентські вибори в США 2016 року, триває в федеральному окружному суді Александрії. Крім того, у вересні під час слухань в іншій справі Манафорт постане перед окружним судом округу Колумбія.

Читайте також: У США прокурори просять для екс-радника Трампа півроку в'язниці

Як повідомлялося, Пола Манафорта звинувачують у відмиванні грошей, отриманих від колишньої української влади. Він працював політтехнологом екс-президента України Віктора Януковича та отримав за це, за даними Роберта Мюллера, понад 60 мільйонів доларів. Манафорта підозрюють в тому, що він не вказав у своїй податковій декларації частину цих доходів і "відмив" в офшорах 30 мільйонів доларів.

Обвинувачення Манафорту та його колишньому бізнес-партнеру Ріку Гейтсу висунули в жовтні 2017 року. Манафорта також обвинувачують у тому, що він, лобіюючи впродовж кількох років інтереси екс-президента України Януковича та Партії регіонів, не був зареєстрований у США як "іноземний агент".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-